Nieuwe doe-het-zelf subsidie voor woningisolatie

Zaterdag 14 december 2024Warmtetransitie

Goed nieuws voor alle doe-het-zelvers in het Land van Cuijk! De gemeente lanceert per 1 januari 2025 een nieuwe subsidieregeling voor iedereen die zijn huis energiezuiniger wil maken. Met de ‘Regeling Doe-Het-Zelf Woningisolatie Land van Cuijk 2024’ kun je nu flink besparen op je energierekening én de aarde een handje helpen.

Wat houdt de regeling in?

Heb je een huis dat vóór 1 januari 1993 is gebouwd? Dan kom je mogelijk in aanmerking voor een subsidie op isolatiemateriaal. Er is een vergoeding mogelijk tot wel 1.500 euro op het isoleren van  de binnenkant van je dak, de zoldervloer, de kruipruimte of de binnenmuren. Gebruik je isolatiematerialen op basis van natuurlijke grondstoffen (bio-based)? Dan kun je een extra bonus ontvangen tot maximaal 500 euro bovenop die 1.500 euro.

Voorwaarden voor subsidie

Om mee te doen, moet je o.a. aan onderstaande voorwaarden voldoen:

  • Je bent eigenaar van het huis en het huis staat in de gemeente Land van Cuijk.
  • Je huis heeft een energielabel D, E, F of G, of is van voor 1993 én heeft twee slecht geïsoleerde bouwdelen.
  • De WOZ-waarde van je huis is maximaal € 429.300,-.
  • De subsidie is voor het van binnenuit isoleren: de binnenkant van je (hellend) dak, de zoldervloer, de kruipruimte of de binnengevel.
  • Jij voert zelf de isolatiewerkzaamheden uit volgens de richtlijnen die je vindt op de gemeentelijke website.

Hoe vraag je de subsidie aan?

Het aanvragen van de subsidie gaat eenvoudig via de gemeentelijke website: www.gemeentelandvancuijk.nl/dhz-isoleren

Hier vind je nu al alle informatie en voorwaarden. Vanaf 1 januari kun je je aanvraag indienen. Zorg dat je alle benodigde gegevens bij de hand hebt, zoals het energielabel (indien aanwezig), de WOZ-waarde, het bouwjaar, foto’s van de te isoleren bouwdelen en facturen van je aangeschafte isolatiematerialen. De subsidie vraag je achteraf aan, dus vergeet niet om foto’s te maken van de te isoleren bouwdelen vóór, tijdens en na het uitvoeren van de isolatiewerkzaamheden.

Hulp van energiecoach

Weet je niet of je in aanmerking komt voor deze subsidie? Of wil je eerst tips bij het verduurzamen van je woning? Laat dan gratis onze onafhankelijke energiecoach bij je langs komen. Deze kun je aanvragen via www.gemeentelandvancuijk.nl/energiecoach.

Liever door een professional?

Is zelf klussen niets voor jou, maar laat je het liever door een professional doen? Ook dan kun je gebruikmaken van een subsidie. In dat geval is de landelijke ISDE-subsidie (Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing) voor jou van toepassing. Hier vraag je bijvoorbeeld geld terug nadat je een (hybride) warmtepomp, zonneboiler of elektrische kookvoorziening hebt laten installeren. Of nadat je je woning hebt laten isoleren. Deze subsidie geldt alleen als je de werkzaamheden door een professional hebt laten uitvoeren.
Meer informatie: www.rvo.nl/isde.

Laatste nieuws

Feestelijke opening freerunbaan zaterdag 2 november

Zaterdag 2 november om 11.00 uur wordt de freerunbaan aan de Bostulp (achter basisschool De Waai) feestelijk geopend met een demonstratie door freerunners en een gratis workshop freerunning voor kinderen van 8 jaar en ouder. Wel even aanmelden! (zie hieronder).

Peiling: Geboortebos in onze wijk - een goed idee?

De gemeente Land van Cuijk heeft in haar Natuurvisie opgenomen dat ze nieuwe natuur wil aanleggen, onder andere in de vorm van geboortebossen. Dit zijn plekken waar (groot)ouders met hun (klein)kinderen 'Geboortebomen' planten. De gemeente heeft aan de dorps- en wijkraden gevraagd in het eigen gebied de behoefte aan een geboortebos te peilen. Ook zoekt de gemeente geschikte locaties voor een geboortebos. De wijkraad wil graag de mening weten van de bewoners van de Heeswijkse Kampen en heeft hiervoor een korte enquête opgesteld.

Feestelijke start Parkinson Café Land van Cuijk op 7 november

Het Parkinson Café Land van Cuijk is een ontmoetingsplek voor iedereen die met Parkinson(ismen) te maken heeft: patiënt, partner, familielid, mantelzorger en zorgverlener. Het belangrijkste doel is het onderlinge contact met lotgenoten en daarnaast wordt er informatie gegeven over de ziekte van Parkinson. 

Meer nieuws