Stremming en hinder bij keersluis haven Katwijk

29 september 2024Heeswijkse en Kraaijenbergse Plassen

De komende tijd zal de scheepvaart regelmatig hinder ondervinden van werkzaamheden aan de keersluis bij de haven van Katwijk. Lees verder voor meer details.

Datum: maandag 7 oktober 2024
Tijdvak: vanaf 08:00 tot 12:00 uur

Door het uitvoeren van de inspectiewerkzaamheden aan de drempels van de keersluis zal er hinder ontstaan voor de scheepvaart.
Waarschijnlijk zal de scheepvaart de meeste hinder ondervinden in de ochtenduren.
De keersluis zal niet de gehele aangegeven tijden gesloten zijn. Op de momenten van pauzes zullen de hefdeuren gehesen worden en is scheepsvaart mogelijk.

Datum: dinsdag 5 november 2024
Tijdvak: vanaf 08:00 tot ca. 12:00 uur.

Naar aanleiding van deze bovenstaande duikinspectie zullen er waarschijnlijk meerdere werkzaamheden moeten worden uitgevoerd. Deze werkzaamheden worden met de maandelijkse hefdeurentest gecombineerd; dit om de hinder zo veel als mogelijk beperkt te houden.
De keersluis zal niet de gehele aangegeven tijden gesloten zijn. Op de momenten van pauzes zullen de hefdeuren gehesen worden en is scheepvaart mogelijk.
 

Toekomstige werkzaamheden:

Ergens in de komende maanden moet er ook aan de geleiderail in de heftoren worden gewerkt. Deze werkzaamheden zijn momenteel in voorbereiding. Deze klus kan helaas niet worden gecombineerd met de bovenstaande werkzaamheden. Er wordt geprobeerd de werkzaamheden aan de geleiderail in te plannen op een zaterdag.

(Bron: Gemeente Land van Cuijk / Ginder)

Laatste nieuws

Feestelijke start Parkinson Café Land van Cuijk op 7 november

Het Parkinson Café Land van Cuijk is een ontmoetingsplek voor iedereen die met Parkinson(ismen) te maken heeft: patiënt, partner, familielid, mantelzorger en zorgverlener. Het belangrijkste doel is het onderlinge contact met lotgenoten en daarnaast wordt er informatie gegeven over de ziekte van Parkinson. 

Week van de palliatieve zorg in Land van Cuijk

In de Week van de Palliatieve Zorg kunnen inwoners van het Land van Cuijk een afspraak maken bij VPTZ (vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg) Land van Cuijk - Hospice de Cocon in Sint Anthonis. In een persoonlijk gesprek wordt er meer verteld over dit onderwerp en over het werk van de VPTZ en het Hospice.

Werk aan de Maaslijn

De komende jaren wordt de Maaslijn, de spoorlijn tussen Nijmegen en Roermond, aangepast. Er gaan elektrische treinen rijden op dit spoor. Het werk wordt gedaan door Swietelsky Rail Benelux in opdracht van ProRail. Het Ministerie van Infrastructuur en de provincies Limburg, Noord-Brabant en Gelderland helpen ook mee. Zo kan Arriva straks beter en op tijd rijden. Wat staat ons te wachten?

Meer nieuws