Werk aan de Maaslijn

Dinsdag 24 september 2024

De komende jaren wordt de Maaslijn, de spoorlijn tussen Nijmegen en Roermond, aangepast. Er gaan elektrische treinen rijden op dit spoor. Het werk wordt gedaan door Swietelsky Rail Benelux in opdracht van ProRail. Het Ministerie van Infrastructuur en de provincies Limburg, Noord-Brabant en Gelderland helpen ook mee. Zo kan Arriva straks beter en op tijd rijden. Wat staat ons te wachten?

De spoorlijn is meer dan 80 kilometer lang. Daarom wordt het werk in stappen gedaan. Eerst tussen Nijmegen en Venlo, daarna tussen Venlo en Roermond.

Dit najaar en volgend jaar beginnen de voorbereidingen. Bomen en struiken langs het spoor worden bekeken. Zo weet men welke kunnen blijven staan en welke weg moeten. Er worden ook onderzoeken gedaan naar de natuur en de ondergrond. Daarnaast worden technische aanpassingen voorbereid voor de elektrische treinen.

In 2025 begint het echte werk aan het spoor tussen Nijmegen en Venlo. Dan rijden er soms geen treinen.

Wil je weten wanneer er geen treinen rijden of wat er gaat gebeuren? Download de BouwApp op je telefoon of kijk op de website: www.swietelsky.nl/projecten/opwaardering-maaslijn.

Laatste nieuws

Feestelijke start Parkinson Café Land van Cuijk op 7 november

Het Parkinson Café Land van Cuijk is een ontmoetingsplek voor iedereen die met Parkinson(ismen) te maken heeft: patiënt, partner, familielid, mantelzorger en zorgverlener. Het belangrijkste doel is het onderlinge contact met lotgenoten en daarnaast wordt er informatie gegeven over de ziekte van Parkinson. 

Week van de palliatieve zorg in Land van Cuijk

In de Week van de Palliatieve Zorg kunnen inwoners van het Land van Cuijk een afspraak maken bij VPTZ (vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg) Land van Cuijk - Hospice de Cocon in Sint Anthonis. In een persoonlijk gesprek wordt er meer verteld over dit onderwerp en over het werk van de VPTZ en het Hospice.

Stremming en hinder bij keersluis haven Katwijk

De komende tijd zal de scheepvaart regelmatig hinder ondervinden van werkzaamheden aan de keersluis bij de haven van Katwijk. Lees verder voor meer details.

Meer nieuws